AS 24 vă propune o ofertă de carburanți diversificată, în special prin furnizarea de gaz natural comprimat în benzinăriile sale din Franța și Europa. GNC este primul carburant alternativ pentru vehicule grele care limitează emisia de substanțe poluante (respectarea normei de poluare Euro VI) și reduce poluările fonice. În plus, GNC este o soluție viabilă din punct de vedere economic.

Ce este gazul natural comprimat sau GNC?

GNC sau „gazul natural comprimat” este un amestec de hidrocarburi ușoare stocat la presiune mare. Acesta este obținut din gazul prezent în mod natural în rocile poroase și cuprinde, în principal, metan.

GNC este un carburant folosit pentru toate vehiculele (de la cele ușoare până la cele grele). Numeroase tipuri de motoare sunt, astfel, compatibile pentru transportatori.

De ce GNC?

Dinamica tranziției energetice este lansată mai mult ca niciodată. Aceasta se traduce prin acțiuni și măsuri de reducere a emisiilor de substanțe poluante și de gaze cu efect de seră.

Ambiția este prezentă la nivel european, național și local, în special prin colectivități din ce în ce mai implicate în energiile mai curate.

Obiective ambițioase în Europa:„3 x 20” până în 2020

 • reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră față de 1990
 • îmbunătățirea cu 20% a eficienței energetice
 • integrarea în proporție de 20% a energiilor regenerabile în consumul total de energie

Calitatea aerului: o miză majoră în Franța

Pentru a îmbunătăți calitatea aerului, toți factorii publici se angajează să reducă:

 • emisiile de oxid de azot (NOx)
 • particulele

Prin urmare, sectorul transporturilor este, în mod deosebit, vizat de aceste provocări.

În Franța, legea privind tranziția energetică prevede noi măsuri ce permit colectivităților să combată poluarea atmosferică. Legislația franceză se conformează standardelor europene privind reducerea particulelor și oxidului de azot (NOx). Astfel, autoritățile au posibilitatea de a limita circulația celor mai poluante vehicule pe teritoriul lor datorită vinietelor Crit’Air.

Combaterea poluării aerului: avantajele GNC

Costul

Chiar dacă un vehicul pe GNC este mai scump la cumpărare, acesta poate deveni mai rentabil decât unul pe motorină sau benzină, în funcție de prețul carburantului, kilometrii parcurși și prevederile fiscale în vigoare.

« Un TCO competitiv total cost of owning sau cost global de posesie »

Zgomotul

Tehnologia GNC permite reducerea zgomotului la jumătate față de vehiculele grele pe motorină. Un avantaj în special pentru deplasările în oraș sau noaptea.

« Reducere la jumătate a zgomotului »

Autonomia

Vehiculele grele pe GNC au o autonomie medie de 400 km, fiind destinate, în special, deplasărilor urbane și regionale. În schimb, vehiculele utilitare au o autonomie de peste 600 km prin combinarea benzinei cu GNC.

Emisiile poluante

Cu emisii foarte reduse de particule și mai puțin oxid de azot (NOx) față de motorină, vehiculele grele și vehiculele utilitare pe GNC respectă reglementările în vigoare din 1 ianuarie 2014: EURO VI pentru vehiculele grele și EURO 6 pentru vehiculele utilitare.

« Nivel scăzut de NOx și de particule »

Pe scurt: Chiar dacă un vehicul pe GNC este mai scump la cumpărare, acesta poate deveni mai rentabil decât unul pe motorină sau benzină, în funcție de prețul carburantului, de kilometrii parcurși și de prevederile fiscale în vigoare.

TotalEnergies și AS 24, o rețea unică pentru clienții noștri GNC

Pentru a le oferi servicii mai bune transportatorilor, TotalEnergies și AS 24 își unesc rețelele, propunând astfel o ofertă de servicii multi-carburanți prin crearea de benzinării cu GNC optimizate în funcție de nevoile clienților și prin acceptarea reciprocă a cardurilor în ambele rețele.

Pentru a asigura o rețea de benzinării GNC mai importantă și operațională în scurt timp pentru toți utilizatorii, cardurile TotalEnergies GR și AS 24 EUROTRAFIC sunt acceptate în ambele rețele. (Contractul este fără angajament).

GNC în practică

O rețea de benzinării GNC destinată transportatorilor

Datorită AS 24, alimentarea dumneavoastră cu GNC este simplă și rapidă.

Dispuneți de:

 • prețuri competitive.
 • piste de încărcare adecvate pentru vehicule grele.
 • o distribuție optimizată pentru transportatori cu un timp de alimentare rapid și pistoale de alimentare NGV1 sau NGV2 la alegere

Sfaturi de utilizare

GNC nu prezintă niciun pericol suplimentar față de motorină sau benzină. Toate conexiunile sunt etanșe, fără niciun risc de vapori sau de împroșcări. Desigur, ca și pentru ceilalți carburanți, este esențial să urmați instrucțiunile de siguranță.

Instrucțiuni generale de siguranță în benzinărie

 • Opriți motorul vehiculului
 • Nu fumați și nu aduceți o sursă de căldură în apropierea vehiculului
 • Nu efectuați apeluri telefonice

Două instrucțiuni suplimentare pentru GNC:

 • Umpleți doar rezervoarele autorizate
 • Nu utilizați niciodată un adaptor între rezervor și pistolul de alimentare

Încărcarea cu GNC este diferită de un plin de motorină, dar la fel de simplă. Este suficient să vă schimbați câteva obiceiuri! Pentru a-i sprijini pe conducătorii auto și a-i ajuta să se familiarizeze cu noile etape de alimentare, un manual de utilizare este prezent în partea laterală a contorului de volum.